Pre-sales

רוצים לקבל מידע על הזדמנויות רכישה, השקות חדשות ומבצעים חמים?

השאירו פרטים ותתעדכנו לפני כולם

    בדיקות שיש לבצע טרם הכניסה לדירה חדשה

    29.03.2015

    דרא שיווק נדל"ן

    סקירה מקצועית

    הכניסה לדירה חדשה היא תמיד מלחיצה – חתימה על חוזה, עצם המעבר, הלוגיסטיקה שכרוכה במעבר וכמובן, החששות המלוות את המעבר לדירה אחרת, בין אם שכורה ובין אם חדשה ישירות מהקבלן. על מנת להפיג חלק מהחששות הללו, להלן המדריך המלא לבדיקות טרם מעבר דירה.

    הצעד הראשון – בחינת החוזה לפרטי פרטים

    עוד לפני שמתחילים להתעסק בבדיקות הפרקטיות של הדירה עצמה, כשעוברים לגור בדירה חדשה, בין אם ישירות מהקבלן ובין אם דירה שכורה, כרוך בכל העניין חוזה משפטי מחייב. מעבר מדוקדק וזהיר על פרטי החוזה, חוזה מכר הדירה או חוזה שכירות, עשויה לחסוך בעתיד תקלות רבות ואי נעימויות מול המשכיר ובכלל, באשר לדירה. למשל, אם ישנו סעיף בחוזה המחייב את השוכר לתקן בעיות של צנרת בדירה על חשבונו, זהו סעיף מקפח ולא הוגן לאור האופי המצטבר של בעיות צנרת.

    בדיקה של החשמל בבית ופיזור נקודות החשמל והאור

    במקרה ועוברים לדירה מקבלן, אז חשוב במיוחד לבחון את תכניות הבניה של הדירה, עוד בשלב מאד מוקדם ולדרוש את מיקומן של נקודות חשמל ומתגי תאורה במקומות אסטרטגיים בבית ובכמות מספקת. על מנת לעשות זאת נכונה, מומלץ להיוועץ עם חשמלאי מוסמך, אשר יוכל לא רק לייעץ בנושא זה אלא באופן כללי יוכל לבחון את תכניות הבנייה של הבית ואת נושא החשמל בדירה החדשה ולתת מניסיונו וממומחיותו באשר לכך. יש לשמור על קשר פתוח ורציף עם הקבלן.

    בדיקת רטיבות ואיתור נזילות מים

    אחת התקלות המרכזיות שתוקפות כמעט כל דייר בישראל בעונת החורף, היא הנזילות והרטיבות המתבטאת בהיווצרות של עובש על הקירות והתקרה, סדקים בקיר, התנפחויות של הקיר ולעיתים פשוט נזילה של מים ממנו. חשוב מאד טרם הכניסה לדירה לוודא שאין נזילות או רטיבות וליצור קשר עם הקבלן על כך במידה וישנן. לשם כך, אפשר להיעזר במומחה לבנייה אשר יוכל לעבור גם הוא על תכניות הבנייה. במידה וקיים חשד לנזילה והיא אינה גלויה לעין יש לוודא כי העבודה תתבצע על ידי מאתר נזילות מומחה המשתמש בציוד טכנולוגי מתקדם כמו מצלמה טרמית לשם איתור נזילות מדויק ומקצועי.

    לא רק בדירה מקבלן, אלא גם בדירה השכורה

    שני הטיפים שלעיל אינם תקפים אך ורק לדיירים הנכנסים לדירה "מהניילונים" ישירות מהקבלן אלא כמובן גם באשר לשוכרים אשר בכוונתם להשכיר דירה. במקרים של השכרת דירה, נושא החשמל והנזילות פשוט יותר לאיתור, שכן ניתן לשאול את הדיירים העוזבים על תקלות שחוו במהלך מגוריהם בדירה בנושאים הללו וגם, את רוב הבעיות יהיה ניתן לאתר ויזואלית- למשל, במידה ויש בדירה בעיה של נזילות מים או של רטיבויות של הקירות והתקרה, יהיה ניתן לראות זאת מיד.

    במקרה של ריהוט או מכשירים – בדיקת תקינותם

    במקרים רבים של דירות שכורות כיום, נוכל למצוא בעלי דירות המשכירים את דירותיהם מרוהטות, לפחות ברמה חלקית, ובחלקן גם תוכלו למצוא מכשירי חשמל כגון מכונת כביסה, מקרר, תנור וכדומה. במקרים כאלה, היות וסביר שבחוזה השכירות יימצא סעיף המחייב את אחריותכם על פריטים אלו, כדאי מאד לבדוק את המוצרים לפרטי פרטים, לבדוק את תקינותם הפרקטית, הפיזית ובמידה ויש בעיות לשמור תיעוד על כך וכמובן להודיע לבעל הבית כדי לחסוך בעיות בעתיד.

    תכנון זה הסוד למעבר מוצלח

    תכנון מעבר דירה ובדיקות מטרימות שיש לבצע בדירה עוד טרם המעבר אליה, בין אם מדובר בדירה מקבלן או דירה בשכירות, יימנעו בעיות רבות בעתיד ויחסכו לכם בזמן, כסף ואנרגיה. חשוב מאד לתכנן את הבדיקות הללו מראש ולשתף בממצאים את בעל הדירה או את הקבלן או מי מטעמו על תקלות פוטנציאליות וקיימות.

    רוצים להתעדכן בדברים הכי מעניינים שקורים בשטח?
    ציינו מה מעניין אתכם ונצרף אתכם לרשימת התפוצה שלנו.

      לאחרונה...

      שוק הנדל"ן הישראלי מתקרב לשוק ההון

      שוק הנדל"ן ידוע כשוק די סולידי ויציב, עם תהליכים ושינויים איטיים יחסית, בגלל משך הזמן...

      ניתוח שוק: צניחה חסרת תקדים בבניית צמודי הקרקע

      כל מה שכדאי לדעת באינפוגרפיקה הבאה על פי ניתוח שערכנו מתוך נתוני הלמ"ס.

      איפה אפשר עדיין להגשים את החלום של בית פרטי?

      על הטירוף שאוחז בשוק צמודי קרקע ואיפה אפשר עדיין להגשים את החלום?

      כמה שווה ממ"ד בת"א?

      מדובר בפרויקט התחדשות עירונית בצפון הישן של ת"א, שנמצא בשלבים הראשונים של התכנון והמו"מ עם...

      דילוג לתוכן