בעוד קצת פחות מחודש ייכנסו לתוקפן המחייבות את מוכרי הדירות לעדכן את הרוכשים בדירוג האנרגטי שלהן, כחלק מהמפרט הטכני שמחויב המוכר לספק לרוכש במסגרת הוראות חוק המכר.
כניסת התקנות לתוקף מעלות שאלה חשובה: האם השקעה בדירוג אנרגטי גבוה, שכרוך מן הסתם בתוספת לעלויות הבנייה בשל השקעה בחומרים איכותיים יותר, תשתלם בסופו של דבר לקבלן כשימכור את הדירות. במלים אחרות: האם רוכש הדירה הישראלי יכיר בתועלת שיעניק לו דירוג אנרגטי גבוה, ויהיה מוכן לשלם יותר עבורו?
מנכ"ל דרא, דרור אוהב ציון, טוען כי כיום המצב אינו כזה: "המודעות לנושא הדירוג האנרגטי היא כמעט אפסית. המקום היחיד שבו אנו רואים מודעות כלשהי של לקוחות היא ביישובים כפריים – בעיקר בבתים פרטיים".
עם זאת, אוהב ציון אינו שולל שינוי גישה של רוכשי הדירות בעתיד: "כשהנושא יקבל מעמד בחוק, הקבלנים יתחילו להתייחס אליו, וזה יוביל את חברות השיווק לקדם ולהסביר את הנושא ללקוחות ואת המשמעות. ייקח כמה חודשים במקרה הטוב וכמה שנים במקרה הפחות טוב, עד שהשיקול הזה יהיה כמו התלבטות בין קניית רכב חשמלי לבנזין. עקב המודעות והביקוש הנמוכים, אנחנו לא יודעים להגיד כמה זה עולה יותר. אנחנו כן יכולים לציין שלדירוג האנרגטי יש ערך שיווקי. האפשרות להציג מוצר שחוסך באנרגיה זה משהו שאפשר להוון אותו".
לכתבה המלאה >>
https://www.nadlancenter.co.il/article/6722