דרור אוהב ציון, מנכ"ל ובעלים של חב' דרא שיווק פרויקטים
בפאנל מומחים "וועדות קבלה בישובים קהילתיים- לגיטימי או לא?"
לצפייה >> https://www.youtube.com/watch?v=U4mcLpE5DOc&t=8s
"ישובים קהילתיים מאופיינים בתמהיל משפחות הומוגני יחסית אשר רוצים לחיות יחד ברמת שיתוף כזו או אחרת עם אנשים דומים להם ברמת ערכים, סגנון חיים, תרבות, דת ואידאולוגיה.
תהליך התרחבות של ישוב הוא עניין רגיש, בעיקר במצבים בהם ישובים מכפילים ואף משלשים את גודלם בתוך מספר שנים ספורות . במקרים אלו קיים חשש אמיתי של התושבים שהקהילה תתערער והישוב ישנה באופן מהותי את צביונו.
למשל:
מישוב פלורליסטי, לישוב דתי, מישוב יהודי, לרוב ערבי ועוד דוגמאות. ועדת קבלה היא הכלי בו משתמשים ישובים קהילתיים כדי לווסת ולשלוט באופן חלקי על צביונו.
האם הכלי הזה לגיטימי או לא? התשובה היא, תלוי איך משתמשים בו.
ועדת קבלה לגיטימית, זכותה להגן על עצמה מפני קבוצות שונות שרוצות\מנסות להיכנס לישוב עם מסה קריטית של חברים\משפחות ולשנות את אופי הישוב.
לגיטימי שישוב קהילתי חילוני, פלורליסטי יסרב לכניסת קבוצה גדולה של דתיים חרדים שישנו באופן קיצוני את מהותו.
לא לגיטימי שהישוב ידחה משפחות בודדות דתיות שמוכנות ורוצות לחיות בישוב פלורליסטי על כל המשתמע מכך, וזאת רק משום שהן דתיות.
לגיטימי שישוב יהודי יסרב לקבל קבוצה גדולה של ערבים לתוך הקהילה. (ראה מקרה כפר ורדים)
לא לגיטימי שישוב יהודי ידחה משפחות ערביות בודדות שרוצות לחיות בישוב היהודי, בסגנון חיים דומה, ולהיות חלק מהקהילה וזאת רק בגלל שהם ערבים.
לא לגיטימי לפסול משפחות בודדות שמבקשות להצטרף לישוב ולהיות חלק מהקהילה בשל צבע עור, נטיות מיניות, מצב משפחתי (גרושים, גרושות וכו')
ולא לגיטימי לחוקק חוק שישובים יוכלו להחליט שרק יהודים יכולים לרכוש בית ולגור בהם".