אחד הפרמטרים המרכזיים המשפיעים על מחירי הדירות בישראל הוא כיווני האוויר שלהן והנוף הנשקף מהדירה. בפרויקטים חדשים הנבנים על קרקעות פרטיות או קרקעות מדינה, וכן בפרויקטי התחדשות עירונית של הריסה ובנייה מחדש או פינוי בינוי, לרוב נבנים בניינים שבהם ישנן מספר דירות בכל קומה ורוב הדירות זוכות לשני כיווני אוויר או פחות. בדרך כלל, דירות שמציעות 3 כיווני אוויר הן דירות מיוחדות בקומות הגבוהות של הבניין ורק במקרים נדירים נבנות דירות סטנדרטיות בבנייני קומות עם שלושה כיווני אוויר.
בהתאם להיותן נדירות מאוד וייחודיות, עם ביקוש גבוה, גם התמחור של דירות עם 3 כיווני אוויר עולה. לדברי דרור אוהב ציון, "כשאנחנו מתמחרים דירות חדשות בפרויקטים, אנו מחשיבים כמוצר סטנדרטי דירות עם שני כיווני אוויר, בעוד שדירות עם 3 כיוונים נחשבות למוצר 'פרימיום' שמתומחר לעתים במאות אלפי שקלים יותר מדירה זהה עם 2 כיווני אוויר. תלוי כמובן במיקום הפרויקט, בנוף הנשקף מהדירה ובאיכות התכנון. באופן כללי, פערי המחיר בין סוגי הדירות הוא כ- 10% על כל כיוון אוויר נוסף. כך למשל, בפרויקט חצר אנג'לו ביפו שאנו משווקים עבור קבוצת המזרח, בדירות בשווי 3 מיליון שקל המשמעות של כיוון אוויר נוסף הוא כ-300 אלף שקל".
פרמטר נוסף שמשפיע על המחירים בהקשר זה, הוא כמות הדירות בכל קומה. לצד היתרון של הכיוון האוויר השלישי, העובדה כי דירות כאלה לרוב נבנות רק 2 בקומה ושיש רק שכן אחד נוסף בקומה ולא עוד שלושה, מעלה את מחיר הדירה בשל הפרטיות שהיא זוכה לה בבניין. דרור אוהב ציון מציין, כי דירות סטנדרטיות עם שלושה כיווני אוויר ניתן למצוא יותר בערים פריפריאליות בהן הצפיפות נמוכה, בעוד שבערים גדולות ומרכזיות כמו תל אביב, ערי גוש דן וירושלים, המוצר הזה יהיה נדיר במיוחד, בוודאי כשמדובר במרכזי הערים. ככל והמגמה הכללית בארץ היא לצופף, דירות מסוג זה הופכות למוצר נדיר גם בפריפריה, לדבריו.